COOLS

Transformatie van een voormalige discotheek tot een kantoor met ‘urban offices’, gelegen in het Central Business District van Rotterdam

Opdrachtgever
Cromwell Property Group

Cliënt
COOLS

Locatie
Coolsingel, Rotterdam

Projectomvang
6.000 m²

Ontwerp
DZAP

Oplevering
2016-2018

In het kort —

Het centrum van Rotterdam heeft een grote aantrekkingskracht op bedrijven. Aan de Coolsingel 6 is COOLS Urban Office Lofts gevestigd, een kantorenverzamelgebouw dat volledig is gerenoveerd door Boksman.

COOLS omvat niet alleen kantoorruimte, op de plint van het gebouw is ook horeca en retail te vinden. Zo opende Gordon er op die plek zijn derde Blushing restaurant. Voorafgaand aan de metamorfose van het voormalige gemeentepand heeft Boksman het gehele gebouw gestript en klaargemaakt voor een nieuwe toekomst.

Zo kreeg de gevel van de horeca- en winkelunits een metamorfose. Ook de hoofdentree werd vernieuwd. Een ingrijpende aanpassing, die te koste ging van de bestaande vloer om plaats te maken voor een nieuwe trap met vide. Verder zijn de lifthallen van de etages -1 tot en met 6 aangepast. Het gehele interieur is van de hand van Boksman. Zowel constructief als bouwkundig vroeg de verbouwing veel tijd: 11 maanden.