5 Keizers

Complete renovatie van de entree van een monumentaal grachtenpand in hartje Amsterdam

Opdrachtgever
Savills Nederland

Cliënt
5 Keizers

Locatie
Keizersgracht, Amsterdam

Projectomvang
600 m²

Ontwerp
Kabaz

Oplevering
2018

In het kort —

Boksman is ervaren in het upgraden van kantoren en kantoorruimten. De verbouwing van de entree van 5 Keizers in Amsterdam is er een goed voorbeeld van.

Historisch gebouw
Kantoorpand 5 Keizers is een historisch gebouw in de Amsterdamse grachtengordel. Het monumentale pand aan de Keizersgracht 281 dateert uit de zeventiende eeuw. Het exterieur doet denken aan vijf verschillende grachtenpanden, waar het gebouw ook zijn naam aan ontleent. Binnenin blijkt 5 Keizers echter één gebouw te zijn, tegenwoordig in gebruik als kantoorruimte van hoge kwaliteit.

Hedendaagse renovatie
Huurders stellen steeds hogere eisen aan kantooromgevingen. Dat begint natuurlijk al bij binnenkomst en daarom heeft Boksman de entree naar eigentijdse maatstaven getild. Het ontwerp van Kabaz resulteerde in een chique lobby-achtige entree die in boetiekstijl is vormgegeven. De complete uitvoering lag in handen van Boksman, inclusief het maken van alle meubels in het interieur.

Detail van de lobby

5 Keizers is gelegen in de historische grachtengordel van Amsterdam, in het hart van de pittoreske 'Negen Straatjes', een bruisende en trendy wijk vol met chique modewinkels, restaurants en cafés

5 Keizers is gelegen aan Keizersgracht 271 t/m 287, Amsterdam

Credits —

Fotografie
© Union Investment, fotograaf Paul Starink | © Kabaz